"CRES - INSULA ACTIVA"
DRUŠTVO ZA SPORT I REKREACIJU

CRES TRIATLON 2017 doživljava evoluciju i nastavlja se na neki novi način!
Organizaciju je preuzela SRK "Samo pozitiva" e informacije možete pronaći na Facebook Eventu:

TRIATLON 2017 - Obustava.
Udruga Cres-Insula activa je prije 10 godina pokrenula projekt sa ciljem promicanja otoka Cresa kao mjesta pogodnog za bavljenjem različitih vrsta sportova.
Operacija je uspjela, ali je pacijent nažalost mrtav.
Kroz ovih 10 godina se razvio cijeli pokret sportova u prirodi; vidjeti raznovrsne sportaše u Cresu više ne izaziva čuđenje. Svijest o potrebi bavljenjem rekreativnim sportovima je sve veća, kao i spoznaja ljepota koje pruža otok. Ponosni smo što smo bili predvodnici tog pokreta, i što se ta ideja nastavlja dalje u raznim oblicima.
Nažalost, razvoj ima i svoje posljedice, pa se prvobitno oduševljenje prolaska sportske manifestacije kroz cijeli grad i prigradska naselja i obalu, sad kad je turizam iz godine u godinu sve jači...pokazao i kao nedostatak. Nakon pritužbi u vezi sigurnosti na stazi smo u zadnje dvije godine mijenjali stazu, kako bi je prilagodili i gledaocima i natjecateljima. Uz prošlogodišnji prelazak biciklističkog dijela sa asfalta na maslinarske puteve je stvorena i prva creska kružna biciklistička staza pogodna i za rekreativce, što se dokazalo na triatlonu. U sve te promjene je uloženo jako puno truda, jer se činilo da je ovo triatlon koji nikome neće smetati, te bi kao takav mogao biti na ponos gradu Cresu još godinama.
Kako ni ta treća ili četvrta verzija triatlona nije zadovoljila nepisane uvjete, te je triatlon moguć samo u nekoj petoj verziji, nama kao Udruzi ne preostaje ništa drugo nego objaviti da više nismo u mogućnosti organizirati triatlon.
Ostaje nada da će se jednog dana sakupiti više ljudi i neka nova snaga koja će ga organizirati, mi toga više nemamo.
Novi triatlon možemo zamislit sa startom plivanja u mini marini i ciljem plivanja ispred Artija ili Šumice, te bi sve zone izmjene bile na istom mjestu-pokraj Artija kod separatora ili Šumice. Tamo bi se uzimale bicikle te išlo prema prošlogodišnjoj stazi po creskim maslinicima. Nakon povratka na isto mjesto bi se ostavljale bicikle te trčalo uz obalu prema Cresu i nazad.

Zvuči jednostavno, zar ne? Pokušajte vi to organizirati...
Bilo je jako lijepo, uspomene će trajati...
Zahvaljujemo se svim natjecateljicama i natjecateljima, starima i mladima, štafetama i pojedinačnim, jer zbog vas je stvoren triatlon.
Zahvaljujemo se svim sponzorima, i svima koji su na neki način ustupili svoje vlasništvo kako bi se triatlon mogao održati sve ove godine.
Zahvaljujemo se publici i svima vama koji ste podržali ovu sportsku manifestaciju, nadajmo se da ovo nije kraj i da će u Cresu biti još puno lijepih događaja.
Zahvaljujemo se svima koji su na neki način pomogli, a najviše se zahvaljujemo volonterima koji su sve ove godine odvajali mali ili veliki dio svog slobodnog vremena kako bi sve ovo bilo moguće napraviti. Nastojali smo što više angažirati mlade kojima je ovo bila velika prilika da se upoznaju sa organiziranjem događaja, sakupe iskustva te jednog dana i sami organiziraju nešto prema svojim željama. Smatramo da obustava najviše pogađa upravo njih, ali nadajmo se da među njima postoji netko spreman za neki novi početak, koji bi trebao biti lakši, nego kad smo mi 2007. godine iz ničega počeli sa prvim creskim triatlonom.
Hvala još jednom!10. CRESKI TRIATLON - 21.08.2016. - 17.30 sati


SPONZORI:
TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA CRESA
GRAD CRES
Evo i rezultata, upisana su vremena po disciplinama, poredak po godištima, itd...možete ih pogledat u PDF-u u raznim kategorijama, molimo javite ukoliko vidite netočan upis, ili pogrešan poredak u štafetama i slično! ...

Evo slika, možete ih pogledat klikom na: PHOTOS10. CRES TRIATLON 2016 je iza nas!
Zahvaljujemo se Turističkoj zajednici Grada Cresa i Gradu Cres koji su omogućili da se triatlon održi i ove godine!
Nadamo se da smo uspjeli popraviti prošlogodišnje pogreške i da vam je nova triatlon staza bila zanimljivo iskustvo! Pripreme su trajale dugo, u nadi da biciklistički dio triatlon staze jednog dana zaživi kao biciklistička staza koju se može koristiti kroz cijelu godinu, a ne samo taj jedan dan.
Zahvaljujemo se volonterkama i volonterima, svim mladima i starijim koji su nam došli pomoć! Hvala! Hvala Udruzi "Ulika" koja je pružila veliku pomoć u radovima na biciklističko / maslinarskoj stazi! Hvala autokampu Kovačine na gostoprimstvu, animacijskom klubu Istra/Flaps na ozvučenju, svim ugostiteljskim objektima koji su uz nas ponudili natjecateljima vodu, svima vama na strpljenju, zahvaljujemo se i svim onim kupačima i gledaocima koji su podržali natjecatelje i natjecateljice i propuštali ih te svim strpljivim vozačima koji su morali pričekat tih 5 minuta u godini kad bicikle imaju prednost... Pri tome hvala policiji koja je pazila da na cesti sve prođe u najboljem redu i bez sudara!

Zahvaljujemo se svim natjecateljicama i natjecateljima što ste došli odmjeriti snage, bilo vas je super gledati, a neke priče o onima koji su imali poteškoće po putu ali do kraja nisu htjeli odustati nas potiću da i slijedeće godine napravimo triatlon! Svaka čast svima!
Prva trojica sveukupno:
1. Ivan Vuletić (Junior)
2. Danijel Nurkić (Master)
3. Dino Dorčić (Senior)


Prve tri sveukupno:
1. Stefanie Pupeter (Masterka)
2. Eva Kristianova (Seniorka)
3. Staša Černe (Masterka)
Poredak - muškarci (M)
Junior (14-19):
1. Ivan Vuletić
2. Martin Pavlović
3. Filip Crnčić


Senior(20-34):
1. Dino Dorčić
2. Matija Jakić
3. Luka Vadlja


Master (35-49):
1. Daniel Nurkić
2. Cristian Zanolli
3. Antonio Pepoli


Veteran (50->):
1. Norbert Schmidt
2. Reinhard Urbansky
3. Michael Stocker


Cresani :
1. Danijel Nurkić
2. Dino Dorčić
3. Roby Orlić


Cristian Zanolli iz Italije je dobio memorijalni trofej "Aleksandar Abramov" kao najbrži plivač u pojedinačnoj konkurenciji.
Poredak - žene (W)
Juniorke (14-19):
1. - -
2. - -
3. - -


Seniorke (20-34):
1. Eva Kristianova
2. Donatella Sorić
3. Hana Kristianova


Masterke (35-49):
1. Stefanie Pupeter
2. Staša Černe
3. - -


Veteranke (50->):
1. Kristina Pavlović
2. - -
3. - -


Cresanke :
1. - -
2. - -
3. - -Poredak štafete muškarci i miješano (M & MIX)


1 "King Team"
Federico Gamba
Filip Lanica
Erik Kos


2. "Apocalypto"
Denis Križak
Daniel Lovrečić
Filip Blaić


3. "Brestovica"
Danijel Brnić
Sebastijan Lužina
Zoran OreškovićPoredak štefete -samo žene (W)


1. "Old Cres"
Martina Apollaro
Daniela Toich
Jadranka Vodenac
1. Iron Maiden Čehinje
Barbora Dvořakova
Marketa Jandericova
Eva Mrazkova
1. "Die Pflaumen"
Meriet Krapf
Leoni Kerle
Maresa Kalischko


Čestitam svim nagrađenima ali i svima koji su došli na triatlon!


NAJAVA TRIATLON 2016


Ove godine smo odlučili postaviti malo drugačiji izazov, kojim ćete se još bolje upoznati sa prirodnim ljepotama i specifičnostima otoka Cresa testirajući vlastite granice.Klikom na zelenu oznaku možete otvoriti prikaz na kojem pomicanjem po visinskoj skali možete vidjeti kuda točno prolazi smjer utrke.
Start plivanja je na plaži u autokampu Kovačine u 17:30 ispod ugostiteljskog objekta "Twist"; svi startaju u isto vrijeme. Pliva se do plaže Karaula pokraj spasioca, tj. 375 metara.


Tranzit sa plivanja na bicikle je na betonskoj plaži Karaula. Izmjene sudionika štafete će biti detaljno objašnjene na dan utrke. Pedalirati se smije nakon prolaska kroz žutu rampu iznad plaže.

Kacige su obavezne; osobe bez kacige će biti diskvalificirane te neće moći primiti nagradu ukoliko je osvoje.Prelasci preko ceste će se vršiti uz pomoć policije i volontera, ali promet neće biti stalno zaustavljen pa se moraju poštovati pravila u prometu!!! Biciklistička ruta ove godine više ne ide asfaltiranom cestom! Zbog toga moramo napomenuti da ove godine nije moguće koristiti special cestovne bicikle sa tankim niskoprofilnim gumama.

Stazu je moguće proći sa svim normalnim ili MTB-mount bike-brdskim biciklima za 35 minuta i manje, te molimo sve koji namjeravaju sudjelovati na triatlonu da prije natjecanja prođu stazu i upoznaju se sa njom jer će to biti uvjet pristupanja natjecanju.

Sa biciklama se kao i do sada kreće sa plaže Karaula prema recepciji autokampa Kovačine, te se ubrzo nakon izlaska iz kampa skreće lijevo, te nakon 70 metara se skreće desno (odvojak za heliodrom) gdje započinje maslinarski put sa oznakama staze.
Tu počinje glavna dionica po bijelom maslinarskom putu duljine 5 kilometara (5800 m sveukupno sa cestovnim dijelom). Ova staza zamjenjuje uobičajenih 10 kilometara po cesti, koliko iznosi dionica za "super sprint triatlon". Zbog većeg napora za bicikliste po ovakvom putu naša dionica je skraćena na način da vrijeme potrebno za prolazak staze odgovara vremenu potrebnom za prolazak 10 kilometara po ravnoj cesti.

Izabrali smo najljepše i najmanje zahtjevne staze, tako da svi mogu sudjelovati na triatlonu. Kako su maslinarski putevi pravi labirint, i ima puno slijepih odvojaka, molimo da ne trenirate po stazi bez GPS pomoći. U svoj uređaj možete staviti stazu koju smo pripremili za vas na linku: "Cres Triatlon GPS" Staza je već sad minimalistički označena sa znakovima na 20 križanja čije slike možete pogledati na linku: "Oznake staze bicikla za triatlon"

Nakon prolaska 5 kilometara po maslinarskim putevima se vraćamo na taj isti odvojak za heliodrom gdje će biti označeno mjesto za ostavljanje bicikala. ( Nakon utrke natjecatelji su dužni doći po svoje bicikle! )

Prelasci preko ceste će se vršiti uz pomoć policije i volontera, ali promet neće biti stalno zaustavljen pa se moraju poštovati pravila u prometu!!!Klikom na zelenu oznaku možete otvoriti prikaz na kojem pomicanjem po visinskoj skali možete vidjeti kuda točno prolazi smjer utrke.Nakon biciklističke dionice se bicikle ostavljaju na za to predviđeno mjesto u masliniku pokraj ceste, te se prije „ovčarskih“ rešetki počinje trčati uz lijevu stranu ceste prema Cresu, te se nakon 460 metara pretrčava cesta na ravnom dijelu uz osiguranje policije. Uskoro se skreće desno na 270 metara bijelog puta što je najgrbavija dionica trčanja, kojom dolazimo do naselja Melin, kroz koje trčimo po njegovoj sredini. Na raskršću ponovno uz pomoć policije pretrčavamo cestu posljednji put, te idemo lijevo 90 metara te skrećemo desno po najvećoj nizbrdici na stazi prema moru. Tu dolazimo do mora na dosadašnju triatlon stazu gdje se trčalo prvih 8 godina i gdje je bilo okretište trčanja 2015. godine. Možete se spustiti stepenicama ili laganim zavojem pokraj stepenica, sami izaberite... Kako je pretežito nizbrdica od maslinika do ovog mjesta, i kako je veliki broj natjecatelja bio za dužu stazu umjesto kraće, umjesto norme od 2500 metara će se trčati dionica od 2760 metara. Nakon spuštanja do mora trčimo uobičajenom stazom uz more do cilja koji se nalazi na plaži Karaula kao i svih dosadašnjih godina. Sretno na utrci!Klikom na zelenu oznaku možete otvoriti prikaz na kojem pomicanjem po visinskoj skali možete vidjeti kuda točno prolazi smjer utrke.Na stazi će biti kontrolni punktovi gdje će se zapisivati brojevi natjecatelja te je poželjno da viknete i pokažete svoj broj volonterima kako bi ga oni mogli zapisati. Natjecateljima koji ne budu zabilježeni neće biti priznat rezultat.


Staza našeg SUPER SPRINT KROS TRIATLONA od cca 9000 metara nije postavljena po uobičajenim omjerima triatlona , jer je ovo kros / MTB / "off road" verzija na kojoj je staza za biciklu skraćena jer se vozi po zahtjevnijem terenu, a trčanje je malo produženo jer smo dijelom na nizbrdici a ostale opcije staza su bile prekratke.
Ovo su dužine našeg triatlona:

1: Plivanje 375 metara
2: Vožnja biciklom 5800 metara
3: Trčanje 2760 metara


Usprkos tome, namjera nam je da ovaj naš triatlon bude najsličniji SUPER SPRINT TRIATLONU i uobičajenim normama od 375 / 10000 / 2500 metara, pa će vremenom i težinom potrebnim za prijeći stazu biti sličan njemu.Prijave se primaju na dan utrke od 14.00 sati na terasi animacije autokampa Kovačine.
Svoju prijavu možete poslati u poruci grupi Cres-Insula activa na facebook-u... Sve što trebate napraviti je poslati svoje ime i prezime, godinu rođenja, državu, te željenu veličinu majice, i naziv kluba ako ste dio kojeg.
Sudionici štafete će uz navedeno, trebati napisati i naziv svoje ekipe.
Predprijava se ne naplaćuje nego se startnina plaća na dan utrke. Predprijavom pomažete organizaciji!
Onima koji se prijave prije utrke garantiramo majicu u željenoj veličini.
Sudjelovanje na utrci je dozvoljeno od 14 godina. Preporučamo da u štafeti na biciklistički dio idu starije osobe zbog zahtjevnosti staze!

Sve maloljetne osobe trebaju donijeti potpisanu suglasnost roditelja za sudjelovanje u utrci ili doći u nedjelju na prijavu sa roditeljima.


Startnina iznosi 50 kn za triatlonce i 150 kn za štafetu.Dodjela nagrada je najranije u 19:30 sati na terasi animacije autokampa Kovačine.


Nagradni fond za triatlonce: 6000 kuna

Nagradu i medalju primaju prva tri natjecatelja i natjecateljice u 4 dobne skupine + prva tri cresana i cresanke bez obzira na dob.


Osim toga, pehare i nagradu dobivaju prva tri natjecatelja i natjecateljice u sveukupnom poretku.
Dobne skupine su: 14-19, 20-34, 35-49, 50->.

1. mjesto= 250kn, 2. mjesto= 150kn, 3. mjesto= 100kn


Nagradni fond za štafetu: 2700 kuna

Nagrađuju se prve tri muške ili mješovite ekipe:
1. mjesto= 600kn, 2. mjesto= 450kn, 3. mjesto= 300kn

Nagrađuju se prve tri potpuno ženske ekipe:
1. mjesto= 600kn, 2. mjesto= 450kn, 3. mjesto= 300kn

Sastav štafetnih ekipa nije uvjetovan, dozvoljeno je mješanje različitih dobnih skupina i spolova, ali se nagrade dodjeljuju prema gore navedenom pravilu.


Sudionici triatlona dobivaju majicu (do isteka zaliha) te su pozvani da prisustvuju dodjeli nagrada poslije 19.30 sati uz piće za naknadu izgubljene energije, voće , te slastice...

Detaljni pregled staze i dodatne informacije možete potražiti na Facebook stranici događaja, gdje možete ostaviti i svoje komentare i pitanja...


SPONZORI:

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA CRESA
link

GRAD CRES link
TRIATLON 2007
TRIATLON 2008
TRIATLON 2009
TRIATLON 2010
TRIATLON 2011
TRIATLON 2012
TRIATLON 2013
TRIATLON 2014
TRIATLON 2015
Sve ostale informacije su dostupne upitom na:

Detaljni pregled staze i dodatne informacije možete potražit na Facebook stranici događaja, gdje možete postaviti svoja pitanja i komentare.

Svoju prijavu možete poslati u poruci grupi Cres-Insula activa na facebook-u...

Kontakt GSM +385(0)91 738 94 90

REZULTATI 2007-2010 SU DOSTUPNI NA:
LINK"Cres-Insula activa"
Since 2006
Ekologija - Ecology
Zdrav život - Healthy life
Sport
Croatia - HrvatskaCopyright 2006-2016 © Cres-Insula activa. All rights reserved.
Webmaster: Domeniko Surdić
Stats link