"CRES - INSULA ACTIVA"
UDRUGA ZA PROMIDŽBU SPORTA, ZDRAVOG ŽIVOTA I EKOLOGIJE
Novosti -2016- News

2016_08_21 Nedjelja


10-ti CRESKI TRIATLON

OVE GODINE SMO ZA VAS PRIPREMILI POTPUNO NOVO ISKUŠENJE
SAZNAJTE VIŠE KLIKOM NA SLIKU...

 
 
 
 
Nakon brojnih Udruga, i naša "UDRUGA ZA PROMIDŽBU SPORTA, EKOLOGIJE I ZDRAVOG ŽIVOTA" se transormirala u skladu sa novim zakonom te postala:
"DRUŠTVO ZA SPORT I REKREACIJU".
Unatoč prilagodbi, i dalje smo bili i ostali:
"CRES-INSULA ACTIVA"
Kako se do sada nismo uspjeli baviti ekologijom na željeni način osim sudjelovanjem i promoviranjemu tuđih eko akcija i projekata, i kako su nam rekli (pojednostavljeno) da "zdrav život" ustvari nema direktne poveznice sa sportom, te kako su pravi sportaši ustvari samo oni u sportskim klubovima, mi nastavljamo sa promicanjem ideje da je dobro i zdravo baviti se rekreativno raznovrsnim vrstama sportova, bez obzira da li se postižu vrhunski rezultati ili ne.
U današnje vrijeme ekranizacije života kad je mladima i starima teško ne biti priključen na nešto, smatramo da još više treba raditi na tome da se osiguraju uvjeti da se što veći broj ljudi može rekreirati sportom po svom izboru.
Sa tom idejom je proces prilagodbe započeo Skupštinom 27.09.2015. na kojem je dosadašnjeg dopredsjednika Gastona zamijenila Giulia Muškardin, te su dogovoreni ciljevi i djelatnosti Udruge tj. Društva i izgled novog Statuta. Sve to je nakon dugog i mukotrpnog usklađivanja prihvaćeno 15.06.2016. nakon čega su još slijedile razne papirologije, i tko zna što nas još sve možda čeka...
Uglavnom, od sada smo DRUŠTVO ZA SPORT I REKREACIJU "CRES-INSULA ACTIVA". a ovo je naš novi STATUT kojim namjeravamo osigurati rad našeg Društva i provesti ciljeve na radost nadamo se što većeg broja ljudi.
STATUT JE DOSTUPAN KLIKOM NA SLIKU...


 
 
 

 
 
 
 
2016_05_07 Subota u 14:00 sati na grabarskom igralištu


PROLJETNA BICIKLIJADA


SAZNAJTE VIŠE KLIKOM NA SLIKU...

 
 
 
 


10 godina je prošlo od pokretanja Udruge "Cres-Insula activa".
Hvala svima koji ste dio puta prešli sa nama!


Kroz Udrugu smo započinjali razne projekte (uspješno a ponekad i neuspješno), od kojih su se neki razvili i nastavili samostalno svoj put, drugi su se sa vremenom ugasili, a neki traju i dan danas.

Počelo je sa penjanjem i bušenjem penjačkih smjerova na raznim lokacijama na otoku. Kasnije je napravljena i prva otočka penjačka stijena u Hr. Uz penjanje se razvijalo jedrenje na dasci, okupljala se ekipa, započela je edukacija novih jedriličara te su se uređivale lokacije za jedrenje i smještaj opreme. Organizirali smo promocije sporta kroz video projekcije, snowboarding izlet, te odlaske (uz pokoju pobjedu) na mnogobrojna raznovrsna sportska natjecanja gdje smo sakupljali iskustvo i brusili mišiće. Započeli smo organiziranje malog creskog triatlona, biciklijade, a za zabavu je nastala brudetijada. Uz "KITU" i natjecanje u jedrenju, hodanju pod morem sa kamenom i plivanju na kilometar, naša mala natjecanja koja su se održala samo jednom, razvio se i naš najveći događaj-TREK.

Time smo zaokružili promociju otoka Cresa kao destinacije pogodne za bavljenjem raznim sportovima u prirodi.

Uz spomenuto penjanje i jedrenje,postojale su sekcije stolnog tenisa, streličarstva, rekreacije, body fita, joge i zumbe. Uz to smo radili na praćenju meteo uvjeta kroz meteo sekciju. Sudjelovali smo na eko akcijama, promovirali ostale oblike sportova na Cresu, te smo postali uzor mladim udrugama koje su nastavile razvijati ono što smo mi započeli.

Za sve to smo nagrađeni svima vama koji ste sa nama ili nas podupirete na daljinu, ali i javno Zahvalnicom Grada Cresa.

Danas, nakon 10 godina Udruga je na novom početku, radeći istu stvar kao i tada...sastavljamo novi Statut po novom zakonu...birokratski posao koji traje mjesecima.

"Cres-Insula activa" se iz Udruge za promidžbu sporta, ekologije i zdravog života pretvara u društvo sportske rekreacije. Dani velike Udruge su iza nas, a trenutno uz jedrenje i meteo sekciju, i dalje nastojimo održati i unaprijediti biciklijadu i triatlon. Tko zna što nas još sve čeka...godina, dvije, ili deset...

Pozdrav osnivačima, te svim bivšim i budućim članovima, volonterima, pomagačima, sponzorima, činovnicima, političarima, nebu, moru i zemlji koji su na bilo koji način pomogli da se projekt "Cres-Insula activa" ostvari i održi!
Hvala!


NOVOSTI:   2006   2007   2008   2009   2010   2011   2012   2013   2014   2015   2016   2017    :NEWS

VAŠI KOMENTARI..?"Cres-Insula activa"
Since 2006
Ekologija - Ecology
Zdrav zivot - Healthy life
Sport
Croatia - HrvatskaCopyright 2006-2017 © Cres-Insula activa. All rights reserved.
Webmaster: Domeniko Surdić

Stats link