"CRES - INSULA ACTIVA"
UDRUGA ZA PROMIDŽBU SPORTA, ZDRAVOG ŽIVOTA I EKOLOGIJE

Zdrav Život -2013- Health


KITA Cres 2013


KITAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Još jedna pred nama!!! I to ona na Cresu!! Ali ni to nije sve! Naime, pošto su maškare (karneval, fašnik...) u tijeku, ovo će biti MAŠKARANA KITA!

Znači, 26.1. (subota), start/cilj je lovački dom Sv. Vid, blizu mjesta Merag , i to planirani start je u 10:45, a 15 minuta prije ukratko ću pojasniti stazu. Trajekti sa Valbiske (kopno) prema Mergu su u 9:15 (9:40 dolazak) i sa Brestove (kopno) prema Porozini su u 9:30 (9:50 dolazak). S obzirom da će većina doći s kopna uzeo sam u obzir trajekt, a detaljan raspored možete provjeriti na www.jadrolinija.hr


plavo je cesta, skretanje za lovački dom je na oštrom zavoju pa pripazite prilikom skretanja


"Uvjet za sudjelovanje" je da ste maškarani i ćapani... ovo drugo neki već jesu, više ili manje, a ovo prvo ćete se morat potrudit. Znači, bilo što stavit na sebe da izgledate kao maškara... maske u obliku trekera/trekerice ne prolaze :) tako da molim lijepo, što luđa maska to bolje :) nema nikakvih dodatnih bodova za masku al će Vam dobro doć za jednu kontrolnu točku ;)

Uzmite odjeću sukladnu vremenu... ko zna, možda nas i snijeg zatrpa na otoku :) svakako preporučam toplu odjeću. Kompas Vam je isto potreban, a uzmite nešto pića i hrane. Na stazi nema okrijepnih točaka, osim ako se sami ne snađete.

Kotizacija po glavi je 20kn, sve ide u humanitarne svrhe. Kartu i upute ćete dobiti pred start. Za razliku od prošle godine, biti će pojedinačno, a ne grupno trčkaranje, ali nitko Vam ne brani da se grupirate. Naprotiv, ko zna da će biti u grupi nek prilikom prijave navede tako da se manje karti isprinta (naravno, bit će nešto viška za one pristigle u zadnji čas).

Na cilju, tko želi, imat će za jest i pit, gratis. Što je na meniju, saznat ćete na licu mjesta, a trebalo bi Vam se svidjeti. Vegetarijancima se neće možda svidjeti, al možda se nađe nešto i za njih :) Nakon trčkaranja slijedi druženje do kasno u noć, a trebalo bi biti itekako živo, pa se nemojte previše umorit i sačuvajte snage za kraj. Nagrada, suvenira nema (osim ako ne ulovite kakvog vepra po stazi)!

Kako se nalazimo u lovačkom domu, ima nešto kapaciteta za prespavati, tj manji broj kreveta. Tko želi prespavati, nek uzme vreće za spavanje pa će tako svakako imati siguran smještaj, jer kreveti će ić po principu „tko prvi njegova djevojka“ (nema predbilježbe za krevete, tko prvi „ubode“ krevet taj je njegov). Prostora ima, i iz iskustva znam da je bitna samo vreća jer se mjesta nađe svugdje za spavat, pa makar i na stolu, tako da ukupni kapacitet bi mogao biti i više od 20 ljudi. S obzirom na fešticu, a i ako nas potrefi lijepo vrijeme, možete spojit sa nedjeljom za razgledati otok. U slučaju da netko želi na toplo i udobno, nek javi pa ćemo probati naći nekog privatnog iznajmljivača u Cresu. Za sve koji prespavaju, po glavi, se uzima 40kn koje isto tako idu u humanitarne svrhe zajedno sa kotizacijama!

Staza... e ovako, staza je ukupne duljine do 25km, točno ne znam iz razloga što su GPS logovi izlomljeni pa nisam siguran u ukupnu duljinu, a ovih dana bi trebao proći u jednom komadu cijelu stazu pa ću točnu duljinu staviti i obavijestiti do kraja tjedna. Prohodna je i lagana, s time da će jedan manji komad biti teže orijentacijski pa Vam zato i treba kompas. Vjerojatno neće bit onih trakica kao lani (tko je bio zna) jer se put lako nađe, a sve ovisi o Vašoj snalažljivosti u prostoru. Nema kraće verzije, već se na par mjesta može skratiti tako da se ide po asfaltiranoj cesti koja vodi do cilja. Iako stvarno smatram da ste svi u stanju preći stazu makar hodajući, a teži dio Vas čeka na početku, orijentacija na kraju. Prijave se šalju na isti mejl kao prošle godine, cres.insula.activa@gmail.com Potrebno je poslati ime, prezime, broj mobitela (za svaku osobu pojedinačno, naravno) MOLIM VAS, većina koja misli da će sigurno doći, da se prijavite do 19.1. kako bi znali okvirno za količinu karata i hrane/pića. Isprintat će se viška naravno za Vas koji volite „last minute“ jer Vas zna biti :)

Eto, o drugim novostima biti ćete pravovremeno obaviješteni! U slučaju lošeg vremena odgode nema! Vidimo se!

Maškareeee čaaaa moguuuu maškareeeeeeeeeeeeeeeeeee........!

PRATITE i na KITA BLOG

...najava na Facebook stranici...


Zdrav Život - Health :  
  2012
  2007VAŠI KOMENTARI..?"Cres-Insula activa"
Since 2006
Ekologija - Ecology
Zdrav zivot - Healthy life
Sport
Croatia - HrvatskaCopyright 2006-2013 © Cres-Insula activa. All rights reserved.
Text: Franjo T.
Webmaster: Domeniko S.
Stats link