"CRES - INSULA ACTIVA"
UDRUGA ZA PROMIDŽBU SPORTA, ZDRAVOG ŽIVOTA I EKOLOGIJE

Zdrav Život -2012- Health


KITA Cres 2012


Dragi kitomanijaci, koliko god da Vas ima!

S veseljem vas pozivamo u subotu 14.04.2012. godine na otok Cres u mjesto Loznati na start zadnje ovogodišnje utrke u serijalu KITA. Ovo je prvi put da se KITA smjestila na otok Cres te se nadamo ugodnom druženju, iako je velika većina Vas zasigurno u svom životu posjetila ovaj otok.

Dakle, da ne duljimo, 14.4.2012 (subota), tjedan dana nakon Istra Treka u Buzetu, put pod noge i na Cres. Kako bi rekao Paliska: „IstraTrek mi je samo trening za kitu“, nadam se da će se i velika većina Vas voditi tom idejom, te nam se pridružiti na startu.

Start je u mjestu Loznati, prvo selo nakon grada Cresa u smjeru otoka Lošinja, udaljeno cca 6km od samog grada (cca 10ak minuta vožnje). Okupljanje je predviđeno za 9:00h do 9:45h ujutro na području oko stabla murve pored crkvice Sv. Ivana Krstitelja. Tu je i cilj, a hrana je predviđena u restoranu Bukaleta odmah u blizini cilja.
Mjesta za parking ima, tako da o tome ne trebate brinuti.
Start je u 10:00h a 15min prije pojasniti će se kontrolne točke.

Biti će tri kategorije. Velika od cca 23km, srednja, te mala od cca 15km. Staze su lagane, prohodne i markirane, OSIM za veliku kitu. U toj kategoriji biti će 4km zahtjevnog terena gdje je potrebno znanje orijentacije jer je teren relativno gust. Nema markiranih puteva nego postoje kozji putevi koji su vidljivi, ali ih potrebno pogoditi, pa ako pogodite pravi put brzo ćete na kraj. Nastojat ću postaviti oznake za taj dio puta, da uspijete raspoznati put, al to ne znači da nećete morati koristiti kompas. Kompas glavu čuva

Prijave tima vrše se na e-mail cres.insula.activa@gmail.com
Potrebno je poslati sljedeće podatke:
1. Ime tima,
2. Ime i prezime natjecatelja
3. Brojevi mobitela oba ili više natjecatelja.
U timu mogu biti 2 ili više natjecatelja. Jedan natjecatelj se neće uvažiti, jer smatramo da je ipak drukčije natjecanje u grupi nego pojedinačno. U slučaju da nekome nedostaje član u timu neka javi ovdje na fejs grupu, KITA blog ili meni na e-mail pa ćemo probati naći „samce“ da se stvori tim.

Kotizacija je 10kn po osobi, sav prihod utrki u serijalu KITA, pa tako i ove ide u humanitarne svrhe.

S obzirom da na Cres morate doć preko mora, savjetujemo Vam da se što više ljudi potrpa u auto kako bi smanjili troškove. Trajekti voze svakih sat vremena cca s obje strane, dal preko Krka (Valbiska-Merag) ili Istre (Brestova-Porozina), a za detalje pogledajte raspored na www.jadrolinija.hr. Na istom linku možete vidjeti i raspored za katamaran, putovanje traje cca 1:20h.

U slučaju da netko želi produžiti boravak na Cresu za vikend, postoji par iznajmljivača u samom mjestu Loznati, ako ne sigurno će se naći netko u samom gradu.

U kategoriji Velike KITE biti će dodjeljene simbolične nagrade za prva 3 tima, za ostale kategorije se moramo još dogovoriti sa sponzorima.

OBAVEZNA OPREMA ZA SVE KATEGORIJE:
karta (dobiti ćete na startu)
kompas
zviždaljka
prva pomoć
mobitel

za Veliku KITU preporučam kratke gamaše (zbog eventualnog trnja i lišća).

Voda nije osigurana, pa u slučaju toplog vremena ponesite sa sobom dovoljno vode da ne bi dehidrirali. Nije osiguran ni GSS, jer je ovo ipak neslužbeno :) tako da čuvajte glave!

Utrka ne nosi nikakve bodove za Treking Ligu, AATC ili UTMB.. možete dobit jedino jedan veliki + u vlastitom treking iskustvu :)

Ostale informacije objaviti će se naknadno na fejs grupi i na http://kita.blog.hr/ Za sva dodatna pitanja slobodno se obratite na e-mail ili putem fejsa.

Ostala je još KITA na Ćićariji i onda se vidimo na Cresu.!

Vidimooo see! Dage dentrooo čičiiiii!

...najava na Facebook stranici...


Zdrav Život - Health :  
  2007VAŠI KOMENTARI..?"Cres-Insula activa"
Since 2006
Ekologija - Ecology
Zdrav zivot - Healthy life
Sport
Croatia - HrvatskaCopyright 2006-2012 © Cres-Insula activa. All rights reserved.
Text: Franjo T.
Webmaster: Domeniko S.
Stats link