"CRES - INSULA ACTIVA"
UDRUGA ZA PROMIDZBU SPORTA, ZDRAVOG ZIVOTA I EKOLOGIJE


Zdrav Život -2007- Health
Tai Chi - Lubenice 2007

Od 15.04. do 21.04. u Lubenicama je održan Tai Chi seminar. Seminar je pratilo 30-tak ljudi iz Francuske, Belgije, Slovenije i Hrvatske. Vodila su ga tri instruktora: Monika Škaljac iz Hrvatske, Pedro Marques iz Francuske te Samuel Potvliege iz Belgije, i to tako da bude prilagođen početnicima i naprednim vježbačima. Predviđeni program sadržavao je obilaske specifičnih ljepota otoka, čime je želja bila posjetiteljima predstaviti posebnost otoka Cresa. Njegova energija zasigurno je obilježila točku na Zemlji gdje se komunikacija nastavlja...!!!

"Kada dođe vrijeme da se stane, stani
Kada dođe vrijeme za napredovanje, tada napreduj
U pokretu i odmoru ne propusti pravi trenutak"

...želite li doznati nešto više o seminaru...
?...here you go...?
Click here for full story...2007_03_01
Nestvarna ljepota otoka

Za one koji traže bijeg od svakodnevne užurbanosti otok Cres idealno je mjesto za relaksaciju. Otok se ističe iznimnom krajobraznom vrijednošću, a dobro očuvano kopno i podmorje značajni su zbog bogatstva živog svijeta i njegove raznolikosti.
Jedan sat hoda od Cresa uređenom šetnicom kroz prekrasnu prirodu, maslinike, marljivo podignute gromače; doći čete do crkve Sv. Salvadura.
Kakvo savršenstvo i kakav krajolik! Kada se uspete do crkve i kada onako zadihani podignete pogled otvara vam se prekrasan prizor rajskog plavetnila jedinstva mora i neba. Crkva je zaključana ali se njezin ključ može dobiti u Župnom uredu-Cres, pa tada možete razgledati njenu unutrašnjost, doživjeti smiraj i upoznati dio zavjetne prošlosti creskih pomoraca.
   
Krenite dalje, stopite se sa krajolikom upijajte snagu prirode, hodajte i zdravo se umorite.
     
Nakon dva sata dolazite do Sv. Blaža. Oaza mira i tišine. Šum morskih valova, pokoja brodica i malobrojni kupači, oblutci na plaži i zelena livada, nezamisliva idila!
More je tu "sveto" u svoj svojoj čistoći i raznolikosti podmorskog bogatstva.
Nakon par trenutaka provedenih u miru sa sobom i u skladu sa prirodom osjećamo se preporođeni, vala tako mirna i dostojanstvena, sačuvana od svega, a opet svima dostupna, daje nam razlog da se osjećamo živi i ispunjeni uz obećanje da ćemo ponovit ovo hodočašće.
Napisala: E.K.Zdrav Život - Health :  
  2012VAŠI KOMENTARI..?"Cres-Insula activa"
Since 2006
Ekologija - Ecology
Zdrav zivot - Healthy life
Sport
Croatia - HrvatskaCopyright 2006-2012 © Cres-Insula activa. All rights reserved.
Text: Jadranko K. i E.K.
Webmaster: Domeniko S.
Stats link